Fascinatie voor tekenen en schilderen

Van jongs af aan heeft Cathrien Milette een innerlijke drang om te tekenen. Urenlang met potlood portretten en dieren natekenen van foto's. Dan ontdekt ze verf en begint het experimenteren waar ze nog steeds mee door gaat.

Het blijkt goed te combineren met haar andere passie: lesgeven aan kinderen, wat ze vele jaren doet. Pas later is er tijd voor de kunstacademie en verbreedt ze haar passie en discipline. Daar wordt ze verder opgeleid tot kunstenaar en kunstdocent.

INSPIRATIE:

De mens

De menselijke vorm is belangrijk. Vooral bij het tekenen naar waarneming en model. Hoe fijn is het modellen te 'vangen' in houtskool, krijt of potlood of in verf. Soms worden het striptekeningen , snelle schetsen of juist heel nauwkeurige uitwerkingen.


De natuur

Vooral vogels en Insecten vormen een prachtig schouwspel. In haar tuin zijn ze in vele aantallen aanwezig. Ook op Ameland, waar ze regelmatig komt, ziet ze er veel. Hun kleur, tempo, vorm en fragiele bouw zijn een grote inspiratiebron. Ook het gegeven dat ze met uitsterven bedreigd worden, is voor haar een teken aan de wand. Hoewel de diversiteit van de soorten nog in tact is, blijkt die vermindering in aantal aanzienlijk door te zetten. Dat zet aan tot denken. Een lentemaand lang fotografeert ze dagelijks steeds een ander soort insect. Verbaasd over het feit dat deze biodiversiteit toch nog allemaal in de tuin voorkomt en leeft! Dit daagt uit om objecten in metaal en hars vorm te gaan geven. Als een soort mimesis; (nabootsing) van de natuur met een eigen twist. Het mondt uit in de serie objecten en foto's Schone Slapers, die meerdere keren geëxposeerd worden.

EXPOSITIES:

2008 Feest van de Geest, Hervormde kerk, Vledder

2010 Feest van de Geest, Hervormde kerk, Kolderveen

2012 Feest van de Geest Grote Kerk, Meppel

2017 Kunstenaarscafé, Woldstraat, Meppel

2018 Expo St Michaëlskerk, Zwolle

2019 De Herziening, Oosterlaan 2, Zwolle

2021 Verhalendragers, i.s.m. Kunstwegen en Wilma Juurlink, Karin Gerfen en Jeanine bartelds.

2022 Tentoonstelling Insecten in de Hortus, Haren met fotograaf Bonno Blaauw

2022 Tentoonstelling 100-jarig bestaan van de AKKV , Grote Kerk, Edam groepsexpositie

2022 Doopsgezinde Kerk 'Het Lam', Blokzijl met Alie de Boer, Helma Lok en Ria Penthum.

Artez 1e jaar ('Binnenkant' in houtskool)

Zelfportret 2017

Schone Slaper